Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Bananplättar med kokos och kardemumma. Perfekt även som en liten tårta.
Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(11)
ca 1–3 portioner
• 1 msk pumpakärnor (järnrikt)
• 2 msk kokosmjöl
• 2 krm kardemumma
• 0,5 tsk bakpulver
• 1 banan
• 2 ägg
• Servera med t ex kokosgrädde och färska bär.
Gör så här
1. Mixa pumpakärnorna till ett mjöl.
2. Häll ner resten av ingredienserna och blanda ordentligt. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Stek i exempelvis kokosolja på medelvärme. Tips! Har du inget plättjärn – portionera ut smet med hjälp av ett matskedsmått ner i stekpannan.
4. Servera med kokosgrädde/vispgrädde och färska hallon. Strö på lite kardemumma på toppen. Funkar toppen att ta med på utflykten samt att frysa.
Här hittar du mina serveringstips.