Receptböcker

Onlinekurs

Smart inköpslista

Tips och fakta

Min mixer

Servera så här

Köp en receptbok

Här är min mixer

Smart inköpslista

Servera så här

Kurs om matintro

Tips och fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Muffins utan ägg. Dessa med smak av banan och jordnötssmör. Istället för ägg är det kikärtsspad i. Märkligt kanske, men de blev fantastiskt goda. För jäsningens skull används en skvätt vitvinsvinäger, ingen smak du känner av. Jag testade också att ha i några chokladbitar i några muffinsformar. Det blev galet gott!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(14)

ca 8 st

• 1 dl havregryn
• 1 banan
• 0,5 dl jordnötssmör
• 1 dl kikärtsspad (istället för ägg)
• 1 krm vaniljpulver
• 1 tsk bakpulver
• 1 tsk vitvinsvinäger
• Toppa med några små bitar mörk choklad (valfritt)

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Blanda det torra först och mixa till ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Ha i resten av ingredienserna och mixa igen.

4. Häll i muffinsformar och in i ugnen i ca 15 min. Tips! Tryck ner några bitar choklad i formarna. Då blir de extra goda. Frys in de som inte äts upp idag.

Här hittar du mina serveringstips.

Äggfri | Nyttigt | Godaste | Bästa | Muffins | Näringsrik | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

6 svar på ”Banan- och jordnötsmuffins utan ägg”

Då skulle jag testa med 2 ägg och så kan du ta bort vitvinsvinäger 🤗

Svara

Oj vad goda! Sonen på 13 månader slukade 2 och jag också 😋 gjorde på 1 ägg, för det var det jag hade hemma 👌🏻 kompletterade med frukt 🍏🍓

Hejsan! Det låter kanske som du hade en mycket större banan än jag bakat med. Då kan det bli så att de inte vill stelna riktigt. Svårt såklart när alla bananer kan vara så olika i storlek. Hoppas det går bättre nästa gång 💜

Svara

Följde receptet exakt och mina blev degiga och kompakta trots att jag gräddade i 25 minuter… Och smakade i princip bara banan. Hade varit bra om det stod antal gram banan eftersom vissa är dubbelt så stora som andra, kanske jag tog en som var för stor? Eller skulle jag ha låtit de stå inne ännu längre? Eller blir det helt enkelt såhär när man bakar glutenfritt? Inte så van vid det. Tacksam för svar hur jag får till dem bra, det lät ju så gott! Och om jag vill ha mer jordnötssmörsmak, kan jag byta en viss mängd banan mot det bara eller borde jag ändra nåt mer i receptet?

Vad tråkigt. Det låter som att du hade en mycket större banan än jag haft. Då kan de bli degiga. Prova med en mindre banan nästa gång alternativt ha i lite mer havregryn och det går bra att addera extra jordnötssmör om du vill. Kanske en msk extra? Hoppas det blir bättre nästa gång. De är väldigt poppis bland många 😍

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *