Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Blev sugen på äppelpaj och bakade dessa äpple- och kanelmuffins. Mums! Innehåller inget tillsatt socker och är helt glutenfria.
Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(20)
ca 8 muffins
• 1 dl mandelmjöl
• 0,5 dl havregryn
• 1 tsk bakpulver
• 1 tsk äkta kanel (ceylon)
• 4 färska dadlar
• 2 ägg
• 1 äpple
• Toppa med några havregryn
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Kärna ur dadlarna och mixa sedan alla ingredienser, men endast med en klyfta äpple. Denna mixer använder jag.
3. Häll smeten i muffinsformar och lägg sedan ner några fint skurna äppelbitar i varje form.
4. Toppa med några hela havregryn. In i ugnen i ca 10 min. Frys in det som inte äts upp idag.
Här hittar du mina serveringstips.
13 svar på ”Äpple- och kanelmuffins”
Jättegoda!
Jättegott. Båda barnen älskade de!!
🤗💜
Mums! Dessa var goda! Jag missade ha i havregrynen men dom blev bra ändå. Ny favorit hos hela familjen 😍
Åh vad skoj! Kul att det blev en hit även utan havregryn 👌🏼😍
Otroligt goda!!😍 kan de förvaras i rumstemperatur? Dvs de måste ej frysas?
Kul att du också gillar dem 😍 I rumstemperatur håller de ungefär någon dag, i kylskåp i några dagar till en vecka. Lukta och smaka så märker du snabbt om de fortfarande är bra 🤗
Tack för snabbt svar! De lär inte hålla mer än till imorgon, så goda var de 🤭
Hihi 🥰
Funkar det utan mandelmjöl tro? 🥰
Då skulle jag i så fall ersätta det mot samma mängd havregryn eller hälften havregryn och hälften riven kokos och mixa 🤗
Hej!
Kan man byta ut mnadelmjölet? 😊
Då skulle jag byta ut det mot antingen samma mängd havregryn, eller ta hälften havregryn och hälften riven kokos och mixa 😍