Ny e-bok: 30 goda och näringsrika frukost- och mellistips Läs mer

Linser är nyttigt och järnrikt

Linser är mycket nyttigt. De innehåller bra protein, kolhydrater, har låg fetthalt och de är rika på fibrer. De innehåller också mineraler och vitaminer och kan ätas både av barn och vuxna.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.

Nyttigt och järnrikt
Linser innehåller protein, kolhydrater och fibrer. De mättar bra och är bland de mest järnrika av våra grönsaker. De innehåller även zink, magnesium, kalium och folat. Prova mina urgoda linsbiffar.

Röda, gröna och svarta
Alla linser innehåller mycket näring och funkar utmärkt som att ”gömma” i maten. Prova t ex att ha i röda linser i tomatsåsen, belugalinser i bolognesen och mixa lite gröna linser och ha i fruktkrämen du nyss gjort till ditt barn. Det går att köpa både torkade och förkokta linser.

Linser och Mellistipset
På Mellistipset hittar du recept med linser i. T ex gröna linsbiffar och linsplättar. Alla som vanligt med ingredienser som även din allra minsta krabat får smaka på. Smaklig mellis!

Källa: slv.se och 1177.se

Tips!

Här hittar du fler tips, råd och snabbfakta.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Bakom Mellistipset står kostrådgivaren och tvåbarnsmamman Isabelle Ståhl som skapar snabba, enkla och näringsrika recept på mellanmål och fika till bebisar, barn och vuxna. Förutom recept får du också tips och råd kring barnets matresa. Mellistipset hoppas kunna inspirera och bidra till god hälsa hos alla barnfamiljer. Recepten är utan tillsatt socker, gluten och mjölkprotein.

Receptbok

Ännu fler goda, snabba och nyttiga recept i boken.

Receptbok
Ännu fler goda och nyttiga recept i boken.