Köp en receptbok

Här är min mixer

Smart inköpslista

Servera så här

Kurs om matintro

Tips och fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.

Om du vill imponera till mellis så rekommenderar jag dessa goda minipizzor som du enkelt blandar ihop, toppar med denna tomatsalsa och sedan skjuts in i ugnen. Fulla med näring. Här nedan är mitt förslag på topping, men du kan såklart testa annat gott också. Toppa med ost om ni tål det.

För inspirerande videos och recept – följ mig på Instagram.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(3)

4 st

Pizzadeg
• 2,5 dl mandelmjöl
• 1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 1 dl vatten
• 2 msk olivolja

Topping
• Några små tomater
• Några blad basilika eller fryst basilika
• 1 tsk olivolja
• 0,5 tsk vitvinsvinäger
• 1 krm peppar
• 1 krm salt (ej till bebis)

Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 250 grader.
2. Blanda alla ingredienser och krama degen med händerna.
3. Blöt dina händer med kallt vatten och forma fyra bollar som du lägger på en ugnsform med bakplåtspapper. Platta till degen så den blir ca 0,5–1 cm höga.
4. Skär tomat och basilika i mindre bitar, ner i skål och blanda ner resten av toppingen. Fördela sedan på pizzorna. In i ugnen i ca 15 min. Klart!

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Minipizza barn | Minipizzor topping | Näringsrikt | Sockerfri | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW | Glutenfria små pizzor

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *