Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.
Fika är en riktigt populär tradition bland annat här i Sverige och jag vill att hela familjen ska kunna sitta tillsammans och äta samma goda fika. Det här är mitt näringsrika recept på muffins som passar utmärkt i påsk. Jag valde att toppa några med lite strössel för festlighetens skull, men de är egentligen godast precis som de är. Smaklig mellis!
ca 12 små muffins
Muffinssmeten
•1 dl riven kokos
•1 dl mandelmjöl
•1,5 tsk bakpulver
•2 krm vaniljpulver
•1 nypa salt (ej till bebis)
•1 msk rapsolja eller olivolja
•4 färska dadlar
•3 ägg
•0,5 ekologisk lime (yttersta skalet)
Topping (valfritt)
•2 dl valfri grädde (t ex vispbar kokosgrädde eller vispgrädde)
•1 krm vaniljpulver
•0,5 ekologisk lime (yttersta skalet)
•2 krm gurkmeja (för färgens skull)
Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.
2. Börja med att mixa riven kokos till ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag. Häll sedan i de andra torra ingredienserna och rör om med en sked.
3. Kärna ur dadlarna och riv det yttersta skalet på limen ner i mixer, kör sedan alla ingredienser i mixern till en slät smet.
4. Häll ner smeten i små muffinsformar och sedan in i ugnen i ca 12–15 min. Ett tips är att sticka ner en tandpetare i trä i en muffins och se om den är klar. Blir tandpetaren kladdig ska de vara inne i ugnen en liten stund till. Låt muffinsen svalna.
5. Vispa ihop toppingen och sätt på muffinsen. Klart!
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
2 svar på ”Saftiga och goda små limemuffins”
Alltså sååååå goda. Tack!
Testade göra dessa med kikärtsspad ikväll, det blev mycket bra! Provsmakningen var godkänt av barn och vuxna så det ska bjudas på imorgon när det blir 4års kalas 🥳