Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Kikärtor är nyttigt! De har högt näringsvärde med kostfiber, mineraler och proteiner. De innehåller även järn. En liten kikärtsfralla är ett perfekt mellis. Dessutom är de helt glutenfria.
ca 12 små
• 3 ägg
• ca 380 g kokta kikärtor
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 2 tsk bakpulver
• 0,5 tsk rosmarin
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 msk vitvinsvinäger
Gör så här
1. Häll av kikärtsspadet och skölj kikärtorna med vatten. Tips! Spara kikärtsspadet. Det går t ex att göra maräng på.
2. Mixa alla ingredienser till en smet. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader och låt kikärtssmeten stå och dra ihop sig medan ugnen blir varm.
4. Blöt händerna och forma små bollar och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
5. In i ugn i ca 16 min. Servera med ett gott pålägg. Frys in de ni inte äter upp.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
4 svar på ”Kikärtsfrallor”
En förpackning med förkokta kikärtor är 380g inklusive spad och 230g kikärtor. Använder du en sådan förpackning eller ca 1,5 i detta recept?
Hej! Ja, det är en sådan förpackningen med spad på 380 g och du häller bort spadet 🤗
hej, måste man använda vitvinsvinäger?finns det annat alternativ eller kan man utesluta det?
Det hjälper dem att svälla lite men prova utesluta det 😍