Köp en receptbok

Här är min mixer

Smart inköpslista

Servera så här

Kurs om matintro

Tips och fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Kikärtor är nyttigt! De har högt näringsvärde med kostfiber, mineraler och proteiner. De innehåller även järn. En liten kikärtsfralla är ett perfekt mellis. Dessutom är de helt glutenfria.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(19)

ca 12 små

• 3 ägg
• ca 380 g kokta kikärtor
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 2 tsk bakpulver
• 0,5 tsk rosmarin
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här
1. Häll av kikärtsspadet och skölj kikärtorna med vatten. Tips! Spara kikärtsspadet. Det går t ex att göra maräng på.

2. Mixa alla ingredienser till en smet. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader och låt kikärtssmeten stå och dra ihop sig medan ugnen blir varm.

4. Blöt händerna och forma små bollar och lägg på bakplåtspapper på en plåt.

5. In i ugn i ca 16 min. Servera med ett gott pålägg. Frys in de ni inte äter upp.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Hemmagjort bröd | Nyttig | Godaste | Bästa | Frallor | Barnbröd | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

4 svar på ”Kikärtsfrallor”

En förpackning med förkokta kikärtor är 380g inklusive spad och 230g kikärtor. Använder du en sådan förpackning eller ca 1,5 i detta recept?

Hej! Ja, det är en sådan förpackningen med spad på 380 g och du häller bort spadet 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *