Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och Hemköp.
Prova denna goda och krämiga kokosgröt. Passar utmärkt som bebisgröt, barngröt men också till oss vuxna. I detta recept har jag mixat grynen slät för en krämigare smak, men det går också bra att äta den utan att ha mixat dem. Då barn har ett stort behov av järn har jag adderat lite pumpakärnor, men för en extra boost med järn rekommenderar jag att byta ut pumpakärnorna mot en skopa MINI+ eller krossat palttunnbröd (innehåller gluten). Läs gärna mer om barn och järn här.
ca 1 –2 portioner
•1 dl havregryn
•1 msk pumpakärnor
•250 ml kokosmjölk
•1 krm vaniljpulver
•1 nypa salt (ej till bebis)
Gör så här
1. Börja med att mixa havregryn och pumpakärnor till ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.
2. Häll nu ner alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning på medelvärme. När gröten tjocknat en aning är den klar. Låt svalna och servera. Addera eventuellt lite vatten för en lösare konsistens. Gröten funkar utmärkt att frysa in, men håller också i kylskåp i några dagar.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
6 svar på ”Slät barngröt med smak av kokos”
Wow, denna älskade båder min dotter och jag!
Vad kul 🤩
Jag har en fråga, har löst att man ska blötlägga pumpafrön när det ska ges till barn, stämmer det ?
Det är inget måste men sannolikt kan blötläggning av nötter och frön t ex bidra till att mineralerna i dem blir mer tillgängliga. Läs mer här: https://mellistipset.se/notter-och-fron/
Kan man ta bort både salt och vaniljpulver? Passar denna att ge son en smaksensation när man introducerar mat/gröt?
Absolut, det går bra att utesluta både salt och vaniljpulver. Alla mina recept innehåller alltid ingredienser som alla barn får smaka på, oavsett ålder. Det går alltså utmärkt att ge som smaksensation 🥰