Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Hemmagjord välling kan vara ett bra alternativ till ett snabbt mellanmål. Det är även enkelt och går snabbt att göra. I denna glutenfria välling har jag valt ett mjöl som är rikt på framförallt järn. Kom ihåg att variera kosten. Det är viktigt för smakutvecklingens skull men också för att vi ska få i oss tillräckligt med näring.
Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(50)
ca 1 portion
•2 msk teffmjöl
•0,5 krm kanel ceylon
•2 dl vatten
•2 dl valfri mjölkdryck
•0,5 tsk rapsolja
(totalt ca 1,1 mg järn)
Gör så här
1. Koka upp vattnet tillsammans med teffmjöl och kanel på medelvärme. Rör hela tiden med en visp och ställ av så snart det tjocknat en aning.
2. Vispa ner resten av ingredienserna. Servera!
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
11 svar på ”Hemmagjord välling på teffmjöl”
Använder du ljust eller mörkt teffmjöl? 🙂
Jag har köpt lite olika. Ljust teffmjöl har samma näringsvärde som mörkt mjöl, det är bara färgen som skiljer 🥰
Tack jag ska prova detta. Själv använder jag till injera. Förresten, i Etiopien fick jag veta att mörkt teffmjöl är mer järnrikt än ljust. Mvh Addis
Skulle du säga att det är okej att dricka denna välling kall? Jag tyckte den var himla god kall också nämligen och skulle vilja servera till min dotter en varm sommardag 🙂
Javisst 😍
Går den att göra i större sats och spara i kylen nån dag tror du?
Absolut. Så gjorde jag mycket förr. Gjorde dubbel sats och så hade jag kvar till dagen efter också. Bara skaka den ordentligt och kanske värma upp igen, i mikron går ju också bra.
Kan man använda kokosolja istället för raps? Eller en klick smör? Vill inte använda växtbaserad olja 🙏
Ja du kan ta kokosolja eller t ex olivolja.
Is there any other teff flour that u buy the one u recommended is out of stock
Check out Risenta Teffmjöl 🤗