Troligtvis de godaste ”grötpinnarna” du någonsin smakat. Dessa med valfri mängd choklad i. Använd en mjölk- och sockerfri choklad om du önskar. Du kan även utesluta den och få en mjuk, god kaka. Perfekt till kaffet men också fantastisk för din minsta krabat att träna pincettgreppet och lära sig äta.
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bagaren och Kocken.
ca 12 st
• 1,5 dl mandelmjöl
• 0,5 dl havregryn
• 0,5 tsk bakpulver
• 0,5 krm vaniljpulver
• 1 dl mandelmjölk eller annan mjölkdryck
• 1 msk rapsolja
• 1 ägg
• 3 färska dadlar
• Några bitar mörk choklad (denna är vegansk och innehåller lite socker)
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Ner med alla ingredienser, förutom chokladen, i en mixer och mixa till en slät smet. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Smörj en brödform (ca 10×25 cm) med olja och häll ner smeten.
4. Skär chokladbitarna i ännu mindre bitar och toppa kakan med valfri mängd.
5. In i ugn i ca 15–17 min. Låt kakan svalna, ta ut den och skär i stavar och servera. Funkar utmärkt att frysa in.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
6 svar på ”Tigerpinnar”
Hej, är kakan mjuk eller hård? Kan en 6 månaders bebis äta det?
Det blir en mjuk kaka. Perfekt för de allra minsta att träna på att både äta och att hålla i själva. Alla Mellistipsets recept innehåller ingredienser som barn från fyra månader får smaka på 🤗
Betyget från min 1 åring är ”god god kaka” (vi har läst Max kaka x antal ggr 😂)
Haha vilket fint betyg 🤩
Men får barn under 1 år äta choklad? Eller hur var det?
Det finns inget råd om att barn inte får äta choklad, däremot ska barn gärna undvika sötade livsmedel så långt det går då socker bara ger tomma kalorier. Men detta recept innehåller mycket näring och bara lite smält choklad på toppen. Välj gärna en choklad med hög kakaohalt och lite mindre socker i 😍