Saffransmuffins

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Ett löjligt snabbt och enkelt recept på riktigt goda saffransmuffins. Dessutom är de utan gluten, mejeriprodukter, tillsatt socker och innehåller en mängd näring så som fibrer, mineraler och vitaminer. Ett utmärkt fika och mellanmål för hela familjen.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(3)

ca 12 små

• 1 dl mandelmjöl
• 0,5 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 1 tsk bakpulver
• 0,5–1 krm malen saffran
• 1 krm vaniljpulver
• 1 msk rapsolja eller annan valfri olja
• 4 färska dadlar
• 2 ägg
• 0,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• Några russin att toppa med

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Kärna ur dadlarna. Mixa allt förutom russinen. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Häll smeten i muffinsformar och toppa sedan med några russin.

4. In i ugnen i ca 14 min. Går utmärkt att frysa in.

Se liknande recept:
Muffins

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *