Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Dessa mjuka brödpinnar är perfekt för den som nyss startat smakäventyret och börjat träna på att äta bitar själv. Formen gör den lätt att greppa. Tack vare mandelmjölet och frukten blir de mjuka och saftiga vilket gör att barnet lättare kan äta dem. Kom ihåg att alltid sitta med ett barn som äter. Alla har de kommit olika långt i sitt smakäventyr. Anpassa bitarna efter ditt barn. Passar utmärkt som mellanmål eller frukost.
ca 15 st
• 1 dl mandelmjöl
• 0,5 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 0,5 tsk bakpulver
• 0,5 äpple eller päron
• 1 ägg
• 1 msk valfri olja
• 2 msk valfri mjölkdryck
Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.
2. Tvätta frukten och skär i mindre bitar, alternativt riv den i ett rivjärn.
3. Ner med alla ingredienser i en liten mixer och kör till en slät kräm. Denna fantastiska mixer använder jag.
4. Smörj en brödform (ca 10×25 cm) med olja.
5. Ner med smeten i formen och in i ugn i ca 15 min. De ska inte bli torra, utan mjuka och saftiga. Alla ugnar är olika, kanske behöver du ha i inne dem en längre eller kortare stund.
6. Låt valna, skär i stavar och servera som de är eller med t ex lite leverpastej på. Håller i kylskåp flera dagar, men jag brukar frysa in dem där de håller en längre tid. Funkar utmärkt att tina en kort stund i mikro.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
5 svar på ”Mjuka brödpinnar”
”De ska inte bli torra mjuka och saftiga”. Hur ska de bli då?
Nej vad tokigt. Det ska stå ”de ska inte bli torra UTAN mjuka och saftiga” ☺️
Det här var så himla gott! Lillan är i en period där hon smular allt mjukt, men jag och maken åt glatt upp allt bröd. Jag gjorde dubbel sats med ett saftigt päron, la till 5 torkade dadlar och kardemumma. Det blev som sockerkaka!
Mums 😍
Jag gör dessa minst en gång i veckan och fryser in. Perfekt att plocka fram till mellanmål. Tack!