Köp en receptbok

Här är min mixer

Smart inköpslista

Servera så här

Kurs om matintro

Tips och fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Saftigt och gott bröd med päron. Perfekt till mellis. Fyllt mer fibrer och järn.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(29)

ca 9 st

• 3 dl mandelmjöl
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 50 g smör eller margarin
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 2 ägg
• 0,5 rivet/mixat päron

Gör så här
Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader. Smält smöret/margarinet i en kastrull. Blanda de torra ingredienser först. Riv eller mixa päronet. Blanda alla ingredienser. Det går utmärkt att göra allt detta för hand, men jag brukar använda en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag. Blöt händerna med vatten och forma sedan runt nio bollar av smeten som du sedan lägger ut på bakplåtspapper. In i ugnen i ca 15 min.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Hemmagjorda frallor | Nyttig | Godaste | Bästa | Bröd | Näringsrik | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

6 svar på ”Mandelfrallor med päron”

Fantastiskt goda. Dock blev min smet rätt så lös så bröden blev ganska platta men det är ju smaken som räknas!

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *