Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Älskar du också det kladdiga i mitten på kanelbullen? Testa dessa makalöst goda kanelbullerutor. Cashewnötter är packade med protein, fibrer och viktiga mineraler och vitaminer. Bland annat kalium, kalcium, magnesium, järn och selen. Även pumpakärnor är rik på järn. Smaklig mellis!
ca 12 st
-Bottnen-
2 dl cashewnötter
2 msk pumpakärnor
2 krm kardemumma
1 nypa salt (ej till bebis)
1 msk kokosolja
8 färska dadlar
-Topping-
• 12 färska dadlar
• 1 tsk äkta kanel (ceylon)
• 1 msk kokosolja
• 1 tsk vatten
• ca 0,5 dl riven kokos att toppa med
Gör så här
1. Börja med botten. Mixa först de torra ingredienserna. Denna fantastiska mixer använder jag.
2. Kärna ur dadlarna och och häll sedan ner resten av ingredienserna och mixa allt.
3. Tryck ner smeten i en brödform (ca 10×25 cm) med bakplåtspapper i.
4. Dags för topping. Kärna ur dadlarna och mixa sedan alla ingredienserna, förutom kokosflingorna.
5. Bred smeten över bottnen och toppa med några kokosflingor.
6. Ställ in i frysen ca 15 min. Ta ut kakan och skär den i lagom stora bitar. Klart! Förvara gärna i frysen om du lyckats hålla dig från att äta upp alla direkt.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
8 svar på ”Kanelbullerutor”
Kan man byta ut cashewnötterna mot något annat nötfritt?
Då skulle jag prova med samma mängd havregryn, eller kanske havregryn + riven kokos 🤗
Hej 🙂 Kan man använda typ rapsolja istället för kokosolja?
Då rapsolja inte stelnar i kyl kommer smeten nog bli för lös. Du kan byta ut kokosoljan mot margarin, smör eller prova att utesluta det helt 😍
Alltså detta var otroligt gott! Precis som du beskriver det ”innehållet i kanelbullen”! 🤤😍
🥰
Så fantastiskt goda🥰. Kanske mamman äter upp dom för bebisen 🤣🙈
Åh vilket fint betyg 🥰