Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bagaren och Kocken och Meds.

Klart även din allra minsta ska få njuta av fika. Dessa goda grötpinnar med smak av kanelbulle kommer gå hem även hos de vuxna. Dessutom innehåller de massa nyttiga ingredienser. Från havregrynen, mandeln, pumpakärna och aprikoserna får du i dig järn. Skär i pinnar och servera. Låt gärna din minsta krabat få hålla i den och träna på att äta själv. Se när jag lagar denna här.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(2)

ca 12 st

•1 dl havregryn
•1 msk pumpakärnor (eller 0,5 msk MINI+)
•2 tsk äkta kanel (ceylon)
•1 tsk kardemumma
•0,5 tsk bakpulver
•1 dl mandelmjöl
•4 torkade ekologiska aprikoser
•1 ägg
•1,5 dl valfri mjölkdryck
•0,5 msk rapsolja + valfritt fett till formen

Gör så här
1. Sätt på ugnen på 175 grader varmluft (eller 200 grader på över- och undervärme).

2. Kör havregrynet och pumpakärnor i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Lägg i övriga torra ingredienser och rör runt. Häll den torra blandningen i en bunke.

3. Lägg ner aprikoser och ägg i mixern och kör till en slät kräm. Häll den i bunken

4. I med resten av ingredienserna i bunken och rör om.

5. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt med valfri olja och häll sedan i smeten.

6. In i ugn i ca 15-20 min. Tips! Stick ner en tandpetare av trä i kakan och se om kakan är klar. Är tandpetaren torr är kakan klar. Vänd kakan för att få ut den. Skär i stavar/pinnar och servera. Håller i kylskåp några dagar och går utmärkt att frysa in.

Skaffa dig järnkoll
Barn har svårt att få tillräckligt av järn. Lär dig mer om detta i Mellistipsets Järnkoll.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *