Köp en receptbok

Här är min mixer

Smart inköpslista

Servera så här

Kurs om matintro

Tips och fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Urgoda, superenkla och sega chokladkakor med bara fem ingredienser. Dessutom utan tillsatt socker och dessutom veganska. Kan som vanligt smakas på även de allra minsta krabaterna. Mums!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(35)

ca 4 st

•1 medelstor banan
•0,5 dl havregryn
•1 dl riven kokos
•1 msk kakao
•1 msk chokladknappar (veganska och sockerfria om du vill)

Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 175 grader.

2. Blanda alla ingredienser, förutom chokladknapparna, för hand till en jämn smet eller kör allt i en matberedare under kort stund så de inte blir en allt för slät smet. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Forma fyra bollar, lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och platta sedan till bollarna så de blir ca 0,5–1 cm på höjden. Tryck ner några chokladknappar i kakorna och ställ sedan i ugn i ca 12–14 min. Låt svalna, ät och njut! Går även frysa in.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Hemmagjorda kakor | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW

 

2 svar på ”Chokladkakor med kokos och havre”

Då skulle jag rekommendera att spana in ett av mina andra recept på kakor utan banan 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *