Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Ett perfekt mellanmål för både barn och vuxna. Njut av dessa goda bars på utflykten, efter förskolan/skolan eller på jobbet. Förutom den goda smaken innehåller den även ett gäng mineraler och vitaminer och är både glutenfri och utan tillsatt socker. Smaklig mellis!
ca 10 st
•1 dl pumpakärnor
•1 banan (ca 160 g med skal)
•0,5 dl valfri mjölkdryck
•1 dl havregryn
•1 dl riven kokos
•1 msk chiafrön
•2 msk kakao
•1 nypa salt (ej till bebis)
•1 msk rapsolja
•1 msk jordnötssmör eller tahini (nötfritt)
Gör så här
1. Sätt ugnen på över- och undervärme 180 grader.
2. Börja med att mixa pumpakärnorna. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Häll de mixade pumpakärnorna i en bunke.
4. Mixa nu bananen tillsammans med valfri mjölkdryck.
5. Ner med alla ingredienser i bunken och blanda väl med t ex en sked.
6. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) med valfri olja och häll sedan i smeten. Fördela den med hjälp av en sked.
7. In i ugn i ca 15 min. Låt svalna och skär sedan i lagom stora bitar. Kan förvaras i kylskåp några dagar och kan även frysas in.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.