Bönbiffar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns och Bodystore.

Här är ett recept på ett matigare mellanmål. Små, mjuka och goda bönbiffar. Perfekta att frysa eller kyla in och sedan plocka fram när hungern slår till. Bönor innehåller massa näring och är även proteinrika.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(4)

ca 2 portioner

• ca 380 g kokta blandade bönor
• 1 schalottenlök eller 0,5 gul lök
• 1 dl mandelmjöl
• 1 ägg
• 1 tsk torkad basilika eller några färska blad
• 1-2 krm spiskummin
• Olja att steka i

Gör så här
Skölj de kokta bönorna med vatten. Mosa eller mixa bönorna. Denna fantastiska mixer använder jag. Finhacka eller riv löken. Blanda alla ingredienser till en smet. Låt stå ca 10 min, då blir de lättare att forma. Blöt händerna med vatten och forma små bollar. Stek på medelvärme tills de får fin färg och känns genomstekta. Tips! Stek i en gjutjärnspanna för extra järn. Järn är något barn och en del kvinnor har svårt att få tillräckligt av.

Se liknande recept:
Matiga biffar

2 svar på ”Bönbiffar”

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *