Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Ett perfekt litet mellanmål (som egentligen funkar lika bra som lunch eller middag) till den som nyss startat sitt smakäventyr och tränar på att äta själv, men också gott för oss vuxna. I detta recept har jag gjort den i ugnen, men det går också bra att forma till biffar och steka. Smaklig mellis!
ca 12 st
•1 paket förkokta gröna linser (380 g)
•1 medelstor morot
•1 ägg
•1 dl havregryn
•1 msk fryst koriander
•1 krm spiskummin
•1 msk olivolja
Gör så här
1. Sätt ugnen på varmlust 175 grader.
2. Häll av spadet från linserna och skölj dem ordentligt med vatten.
3. Tvätta moroten och grovriv den.
4. Ner med alla ingredienser i en mixer och kör till en smet. Denna fantastiska mixer använder jag.
5. Smörj en avlång brödform (10×25 cm) och häll ner smeten. In i ugn i ca 20 min:
6. Låt svalna och skär sedan i stavar eller rutor och servera. Kan förvaras i kylskåp några dagar och går även utmärkt att frysa in.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
2 svar på ”Matiga linspinnar”
Hej, om man inte har koriander hemma, har du tips på vad man kan krydda med annars?
Tack för bra recept!
Prova med t ex dill, dijonsenap och peppar 🌷