Köp en receptbok

Här är min mixer

Smart inköpslista

Servera så här

Kurs om matintro

Tips och fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.

Prova detta recept på äggrullar. Fyll med det du är sugen på idag. T ex med min goda hallonsylt och grädde eller gör en matigare variant och fyll den med påläggsskinka eller kallrökt lax och färskost (mjölkprotein). Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(16)

ca 2–4 portioner

•3 ägg
•1 krm salt (ej till bebis)
•1 msk psylliumhusk
•1 msk kokosgrädde eller kokosmjölk (jag tog kokosgrädde)

Fyllningsförslag
•En skiva kallrökt lax/påläggskinka, dill och färskost (eller ett mjölkfritt alternativ)
Hallonsylt och grädde

Gör så här
1. Vispa ihop alla ingredienser i en bunke. Här kan du se vilken visp jag använder.

2. Sätt ugnen på över- och undervärme 175 grader och under tiden den blir varm låter du smeten vila och dra ihop sig.

3. Klipp till en lagom stor bit bakplåtspapper till din ugnsform. Jag använde en form som är 13×20 cm.

4. Häll i smeten och in i ugn i ca 10–12 min. Tänk på att tiden kan behöva justeras om du har använt en annan storlek på formen.

5. Ta ut och låt svalna. Lägg nu på valfritt pålägg, t ex min goda hallonsylt och vispad kokosgrädde eller varför inte lite smör, färskost och en skinkbit. Rulla ihop och skär i passande storlek.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW

 

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *