Köp en receptbok

Här är min mixer

Smart inköpslista

Servera så här

Kurs om matintro

Tips och fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Glutenfria scones gjorda på majsmjöl. Dessa med söta aprikosbitar i. Servera med exempelvis smör och en ostskiva på. Perfekt mellis som också innehåller järn och andra nyttigheter.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(50)

• 4 dl majsmjöl
• 2 tsk bakpulver
• 4 msk smält smör eller margarin
• 4 ägg
• 10 torkade ekologiska aprikoser

Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.

2. Blanda alla ingredienser förutom aprikoserna. De hackar du i mindre bitar och lägger sedan ner i smeten och rör om. Detta kan du göra för hand, men jag brukar använda en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Blöt händerna med vatten och forma sedan ca 10 bollar och lägg ut på bakplåtspapper. In i ugnen i ca 10 min. Frys in de ni inte orkar äta upp idag.

Här hittar du mina serveringstips.

Scones | Nyttig | Godaste | Bästa | Frallor | Majs | Näringsrik | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *