Ny e-bok: 30 goda och näringsrika frukost- och mellistips Läs mer

Barn och popcorn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.

Undrar du över när barn kan börja äta popcorn? Det är en god idé att vänta med popcorn tills barnet blivit en riktig fena på att tugga. Här hemma äter vi gärna popcorn med näringsjäst. Det är både gott och näringsrikt!

Popcorn är inget man måste äta, men det är ju både ett gott och festligt snacks. Det finns egentligen ingen åldersgräns på popcorn, men det är bra att känna till att det tyvärr är en ganska stor risk för att popcorn ska fastna i halsen. Det gäller framförallt barn under 4 års ålder, men kan även hända större barn.Vänta med att ge barnet popcorn tills det blivit riktigt duktig på att tugga mat ordentligt. Detta sker oftast runt 2–3 års ålder, men alla barn är olika och har kommit olika långt i sitt matäventyr.

Så introducerar du popcorn
När du introducerar popcorn första gången är det en god idé att låta barnet sitta ned och börja med bara ett popcorn i taget. Sitt alltid med ett litet barn som äter.

Om barnet sätter i halsen
Att gå en första hjälpen/HLR-kurs kan göra att du känner dig mer trygg och säker om olyckan är framme. Knodd har t ex en kurs du kan se här.

Är popcorn nyttigt?
Jag tycker det är ett helt okej snacks. Popcorn kan innehålla mycket salt och då är det bättre att välja ett alternativ med lågt innehåll av natrium till barn. Prova istället naturella popcorn och krydda med näringsjäst. Så gott!

Mvh
Isabelle Ståhl
Licensierad kostrådgivare

 

Tips!

Här hittar du fler tips, råd och snabbfakta.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Bakom Mellistipset står kostrådgivaren och tvåbarnsmamman Isabelle Ståhl som skapar snabba, enkla och näringsrika recept på mellanmål och fika till bebisar, barn och vuxna. Förutom recept får du också tips och råd kring barnets matresa. Mellistipset hoppas kunna inspirera och bidra till god hälsa hos alla barnfamiljer. Recepten är utan tillsatt socker, gluten och mjölkprotein.

Receptbok

Ännu fler goda, snabba och nyttiga recept i boken.

Receptbok
Ännu fler goda och nyttiga recept i boken.