Somriga grötpinnar med rabarber

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns, Bodystore och Hemköp.

Somriga grötpinnar med rabarber, ett utmärkt mellanmål för det minsta barnet som börjat träna på att äta riktig mat. Även gott för oss vuxna. Innehåller en mängd mineraler och vitaminer. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(25)

ca 15 st

•1 dl havregryn
•1 msk fiber- eller psylliumhusk
•1 msk pumpakärnor eller palttunnbröd (gluten)
•0,5 tsk kardemumma
•1 banan
•1 ägg
•1 dl valfri mjölkdryck
•1 liten rabarber (ca 40 g)
•1 tsk kokosolja + extra till formen

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Smörj en avlång brödform (10×25 cm) ordentligt med kokosolja.

3. Mixa de torra ingredienserna först de blandas väl och blir till ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.

4. Ha i resten av ingredienserna i mixern, förutom rabarbern, och mixa allt.

5. Häll ner smeten i brödformen (10×25 cm).

6. Gör rent och skala rabarbern. Skär den i mindre bitar och stick mer en aning i smeten. Ju längre ner du sticker ner dem desto mjukare blir dem. In i ugnen i ca 15 min.

7. Vänd plåten så kakan ramlar ut. Skär kakan i lagom stora pinnar. Ät direkt eller frys in till senare tillfälle.

Se liknande recept:
Grötpinnar Nötfritt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *