Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.

De absolut snabbaste grötpinnarna gör du i mikron. Till detta behöver du heller inte använda någon mixer, utan det är bara att blanda alla ingredienser i en form som tål mikro. Denna sats innehåller naturligt lite järn, men vill du addera lite extra järn kan du t ex använda pulvret MINI+. Tips! Prova gärna baka dem med 1 msk kakao. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(15)

ca 8–10 st

•1 medelstor banan (ca 100 g utan skal)
•1 ägg
•1,5 dl havregryn
•0,5 tsk bakpulver
•1 krm vaniljpulver
•0,5 msk rapsolja
•0,5 dl valfri mjölkdryck
•1 msk jordnötssmör (valfritt)
•4 skopor MINI+ (valfritt för extra järn)

Gör så här
1. Skala bananen och mosa den tillsammans med ägget i en glasform (eller annat som tål mikrovågsugn) på ca 12×16 cm.

2. Ner med resten av ingredienserna och blanda väl.

3. In i mikrovågsugnen i ca 4 min på full effekt (tiden kan variera beroende på storlek på formen. Jag använde inte mikrolock).

4. Låt svalna, skär i pinnar och servera. Håller i kylskåp några dagar och kan med fördel frysas in.

Tips!
Lär dig mer om barn och järn med Mellistipsets järnkoll.

Grötpinnar | Mikro | BLW | Plockmat | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | Nötfri

8 svar på ”Snabba grötpinnar i mikron”

Åh svårt. Jag tror kanske att den inte vill stelna då utan blir mer en kräm. Jag vet däremot att andra bytt ut ägg i mina grötpinnar mot kikärtsspad och att det funkat 👌🏼

Svara

Ja det kan man. Testa med samma effekt och tid på dem i en mikrotålig form. Tiden kan såklart variera beroende på storlek på formen 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *