Saffran- och banangröt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

En gyllengul gröt med smak av julen. Innehåller bovete som är en mycket bra källa till både järn och magnesium. Järn är något som små barn har svårt att få tillräckligt av. En nypa salt i om du föredrar det. I salt finns natrium som är viktigt för olika funktioner i kroppen. Men mycket natrium kan höja blodtrycket. Under barnets första levnadsår bör man inte salta barnets mat eller ge mat som innehåller mycket salt.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(1)

ca 4 portioner

• 2 dl krossat bovete
• 4 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 0,5-1 krm malen saffran
• En nypa salt (ej till bebis)
• 1 banan
• 2 msk rapsolja eller kokosolja
• Några hallon eller russin att toppa med om man önskar

Gör så här
Koka upp bovete, mjölk och saffran på medelvärme. Rör hela tiden och ställ av platsen när gröten tjocknat. Häll i resten av ingredienserna och mosa bananen helt i gröten. Servera med exempelvis lite mjölk, hallon eller russin. Räcker till flera portioner och funkar utmärkt att frysa in.

Se mina serveringstips här.

Se liknande recept:
Äggfritt Gröt Nötfritt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *