Rödbetsbollar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Hemköp.

Färgstarka och goda rawbollar med endast fyra ingredienser. Den fantastiska söta och goda rödbetan går utmärkt att äta rå och enligt en granskning av hälsofördelarna med rödbetor har rödbetor kopplats till förbättrad hjärtfunktion och minskad inflammation. Detta är ett utmärkt mellanmål som innehåller massa mineraler, vitaminer och fibrer. Recept från 4 månader.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(3)

ca 15 st

• 1 dl naturella cashewnötter
• 1 dl riven kokos
• 1 rå rödbeta (ca 110 g)
• Saften från 0,5 lime
• ca 0,5–1 dl riven kokos att rulla i

Gör så här
Om du har tid, förbered gärna genom att blötlägga cashewnötterna i några timmar. Nötternas näringsämnen blir då mer tillgängliga. Skala rödbetan och grovriv den. Häll av vattnet från nötterna. Lägg nu ner alla ingredienser i en mixer och kör till önskad konsistens. Denna fantastiska mixer använder jag. Forma bollar och rulla i riven kokos. Kan förvaras i kylen i flera dagar och går utmärkt att frysa in.

Livsmedelsverket skriver att rödbeta, gulbeta, polkabeta med flera kan ges till barn, även de under ett år. Vänta däremot gärna med att ge barn under ett år rödbetsjuice och gröna bladgrönsaker. Läs mer här på Livsmedelverket.

Se liknande recept:
Äggfritt Rawfood & bollar

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *