Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.
Mina goda hallongrötpinnar är ett perfekt mellanmål och fika till bebis, barn och oss vuxna. Till de allra minsta kan du skära dem i stavar och servera. Runt 9 månaders ålder är det bra om barnet får träna på pincettgreppet och då kan du servera denna i små bitar istället. Till de större kan du skära
ca 12 st
- 1 dl havregryn
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 msk chiafrön
- 1 krm vaniljpulver
- 1 dl frysta hallon
- 1 ägg
- 1 banan
- 1 dl valfri mjölkdryck
- 1 tsk rapsolja + extra till formen
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Smörj en avlång brödform (min är ca 10×25 cm) ordentligt med olja.
3. Mixa de torra ingredienserna till ett mjöl. Denna mixer använder jag.
4. Ha i resten av ingredienserna och mixa till en slät kräm. Häll ner smeten i formen. Jag mosade också några frysta hallon med handen och strödde över krämen.
5. In i ugnen i ca 12–15 min. Du kan sticka ner en tandpetare av trä för att se om kakan är klar, då blir tandpetaren inte kladdig. När kakan är klar ska den inte vara torr utan mjuk och saftig.
6. Vänd plåten så kakan ramlar ut eller ta hjälp med en stekspade. Skär kakan i stavar, tärningar eller rutor och servera. Kan förvaras i kylskåp några dagar och går även utmärkt att frysa in.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.