Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns och Bodystore.

Du har kanske hört talas om grötpinnar tidigare. Goda, mjuka pinnar som är enkla att göra och fyllda med nyttigheter, bland annat järn. Ett utmärkt mellis för det minsta barnet som börjat träna på att äta riktig mat, men även goda för den hungriga föräldern.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(39)

ca 12 st

• 1 dl havregryn
• 1/2 tsk bakpulver
• 1 msk pumpakärnor
• 1 krm äkta kanel (ceylon)
• 1 ägg
• 1 banan
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 tsk kokosolja + extra till formen
• Några finhackade torkade aprikoser

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Smörj en avlång brödform (min är ca 10×25 cm) ordentligt med kokosolja.

3. Mixa de torra ingredienserna först så pumpakärnor och havregrynet blir till ett mjöl. Denna mixer använder jag.

4. Ha i resten av ingredienserna (förutom aprikosen) och mixa allt. Häll ner smeten i formen.

5. Hacka aprikosen i passande storlek för ditt barn och lägg ner i smeten. In i ugnen i ca 15 min.

6. Vänd plåten så kakan ramlar ut. Skär den i stavar eller tärningar. Ät direkt eller frys in till senare tillfälle.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *