Grötpinnar med hallon

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Åhléns.

Grötpinnar med smak av kardemumma och hallon. Denna goda kaka passar såväl små som stora och är ett perfekt sätt att låta den allra minsta att också öva på att äta själv. Havregryn är bland annat rik på mineralerna järn och zink samt vitaminerna tiamin och folsyra. Hallon innehåller B- och C-vitamin, folat, koppar, magnesium, mangan, kalium, fibrer och andra antioxidanter. Det är vad jag kallar ett näringsrikt mellanmål.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(20)

ca 12 st

•1 dl havregryn
•1 dl mandelmjöl
•1 msk pumpakärnor
•0,5 tsk bakpulver
•1 krm kardemumma
•3 färska dadlar
•1 ägg
•1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
•1 msk kokosolja
•ca 8-15 st hallon
•Olja till formen

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Börja med att mixa de torra ingredienserna till ett mjöl.

3. Kärna ur dadlarna och häll ner resten av ingredienserna (förutom hallonen) och mixa allt till en slät smet. Denna fantastiska mixer använder jag.

4. Olja en brödform (ca 10×25 cm) ordentligt. Detta är för att enkelt få ut kakan sen.

5. Häll i smeten i formen, toppa med några hallon och in i ugn ca 15–20 min. Låt kakan svalna, ta sedan ut den och skär i stavar och servera. Frys in det som blir över.

Se liknande recept:
Grötpinnar

16 svar på ”Grötpinnar med hallon”

Då vill jag hellre tipsa dig om mina andra recept på grötpinnar. Utgå från ett annat och ha i hallon 🥰

Svara

Det går utmärkt att byta ut den mot t ex rapsolja, olivolja, margarin eller smör (om ni tål det).

Svara

Ursakta dum fraga, men ska hallonen mixas in i smeten samt toppas pa kakan eller bara ligga pa toppen? Tack for en bra sida, bor i England dar alla äter chips till mellis.

Jättebra fråga. Jag gjorde inte det utan la bara dem på. Men det låter himla gott att även mixa i några också om du vill testa det. Vad kul att du gillar min sida 🤗

Svara

Ahhh…. Skulle läst denna kommentar innan. Jag tolkade ”höll i resten av ingredienserna” som att allt återstående skulle mixas. Men varken hallonen eller oljan skulle i?

Hej, jag ser att jag missat skriva (att förutom hallon). Ledsen för det, men jag tror dina pinnar blir riktigt goda även med mixade hallon. Texten är nu uppdaterad här på hemsidan. Kokosoljan ska mixas med allt, men lite extra olja ska användas till formen.

Svara

Det borde gå jättebra. Kanske att du får blötlägga dem en liten stund innan bara så de blir extra mjuka 😍

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *