Grötpinnar med chokladsmak

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Åhléns.

Goda, mjuka grötpinnar med smak av choklad. Fyllda med fibrer, vitaminer och mineraler. Bland annat järn. Perfekt för de allra minsta att träna på både pincettgreppet med samt att öva upp sin oralmotorik, men även ett toppenmellis för oss vuxna.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(13)

ca 15 st

• 1 dl havregryn
• 0,5 tsk bakpulver
• 1 msk pumpakärnor
• 1 msk kakao
• 1 ägg
• 1 banan
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 tsk rapsolja eller kokosolja
• Valfritt fett till formen

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Mixa de torra ingredienserna först, ha sedan i resten och mixa allt. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt. Detta är så att kakan inte ska fastna i formen.

4. In i ugn i ca 15 min. Låt svalna och vänd sedan formen upp och ned. Har du smort formen ordentligt så lossnar kakan av sig själv. Skär i pinnar, eller tärningar. Mums! Frys in det som inte äts upp idag.

Se liknande recept:
Grötpinnar Nötfritt

10 svar på ”Grötpinnar med chokladsmak”

Supergoda! Hade inte pumpafrön hemma men bytte ut mot hälften solrosfrön och hälften paltbröd för lite extra järn.

Jaså, vad konstigt! Kan du ha haft en annans tomten på formen än 10×25 cm? Hpppas de blev goda ändå 🤗

Svara

Hej! Vad kan man ta istället för pumpafrön?
Och kan man byta ut bananen mot något då dottern blir väldigt lätt förstoppad och då är inte banan ett alternativ här hemma!

Du kanske har i framtida recept men jag googla fram nu och hoppas det blir bra temperatur i ugn.. jag har ingen varmluft bara över och undervärme en önskan hade vart om du kunde skriva temp för det också

Javisst. Man brukar säga att varmluft 175 motsvarar vanlig över- och undervärme 200 grader. Håll lite koll på tiden i ugnen då den skulle kunna variera en aning mellan alla ugnar 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *