Banan- och jordnötsmuffins

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Muffins utan ägg. Dessa med smak av banan och jordnötssmör. Istället för ägg är det kikärtsspad i. Märkligt kanske, men de blev fantastiskt goda. För jäsningens skull används en skvätt vitvinsvinäger, ingen smak du känner av. Jag testade också att ha i några chokladbitar i några muffinsformar. Det blev galet gott!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(10)

ca 8 st

• 1 dl havregryn
• 1 banan
• 0,5 dl jordnötssmör
• 1 dl kikärtsspad (istället för ägg)
• 1 krm vaniljpulver
• 1 tsk bakpulver
• 1 tsk vitvinsvinäger
• Toppa med några små bitar mörk choklad (valfritt)

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Blanda det torra först och mixa till ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Ha i resten av ingredienserna och mixa igen.

4. Häll i muffinsformar och in i ugnen i ca 15 min. Tips! Tryck ner några bitar choklad i formarna. Då blir de extra goda. Frys in de som inte äts upp idag.

Se liknande recept:
Äggfritt Muffins Nötfritt

3 svar på ”Banan- och jordnötsmuffins”

Då skulle jag testa med 2 ägg och så kan du ta bort vitvinsvinäger 🤗

Svara

Oj vad goda! Sonen på 13 månader slukade 2 och jag också 😋 gjorde på 1 ägg, för det var det jag hade hemma 👌🏻 kompletterade med frukt 🍏🍓

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *